Sposób przygotowania

ser, mąkę, sodę i szczyptę soli zagniatamy,
ciasto wałkujemy i wycinamy krążki ( za pomocą szklanki i kieliszka)
małe krążki, które zostaną z wycinania oponek też smażymy, wyjdą nam śliczne kuleczki.
smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor,
odsączamy z nadmiaru tłuszczu, posypujemy cukrem pudrem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    nie ma to jak oponki:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    fajne oponki i po nich oponki:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !