Sposób przygotowania

Po pierwsze musimy : Mleko, wodę i jaja ubić ze sobą w misce. Jeżeli ktoś chce to białka można osobno ubić i dodać na samym końcu.

Stopniowo dosypujemy mąkę w miarę ukręcania ciasta.

Na samym końcu przygotowywania musmy dodajć sól, cukier, kefir i olej i wszystko dobrze mieszamy ze soba.

Dobrze przygotowane ciasto naleśnikowe powinno być płynne.
Na rozgraną patlenie wlewamy około 1/2 łyżki rosołowej ciasta i smażymy z jednej i drugiej strony.. Naleśniki powinny być jak najcieńsze.


Z takiego przepisu powinno wyjśc około 11-13 nalesników.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobre na dzisiejszy obiad
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekstra pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładne naleśniki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładne naleśniki
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Przepyszne naleśniki. Dużo ich. Ktoś się napracował przy smażeniu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    przepyszne naleśniki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    i do tego nadzienie owocowe
  • 4
    original
    Opublikowano

    dianix

    ja robie czesto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !