Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z sodą oczyszczoną, dodać masło i dokładnie posiekać. Następnie wsypać 3 łyżki cukru pudru, dodać żółtko, śmietanę, aromat i szybko zarobić ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Nektarynki umyć, osuszyć, usunąć pestki, pokroić na cząstki. Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty. Na każdy kawałek ciasta położyć kawałek nektarynki, złożyć po przekątnej i skleić do połowy. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    znów pyszności
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Apetycznie wyglądają.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ojej,ale pyszności,poprosze o porcyjkę !
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    słodziutkie-dosłownie i w przenośni :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przepysznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !