Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i posiekany w pół krążki por, poddusić, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kotlet schabowy pokroić na porcje, natrzeć rozkruszoną kostką rosołową i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Zrumienić z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Na usmażone kotlety nałożyć po łyżce podsmażonej pory z papryką, ułożyć pokrojony żółty ser i zapiec w nagrzanym piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    bardzo apetyczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubię takie dania !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale smaczny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smaczny kotlecik.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne miesko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !