Sposób przygotowania

Do formy z wypiekacza wlać ciepłe mleko, wodę, oliwę. W następnej kolejności dodać przesianą mąkę, wsypać sól, cukier, dodać rozkruszone drożdże, ziarna słonecznika. Następnie włączyć wypiekacz, nastawić program szybki. Po około 1 godziny chleb posmarować wodą lub roztrzepanym jajkiem i posypać makiem. Po zakończeniu pieczenia wyłączyć wypiekacz, wyjąć formę i upieczony chleb.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękny !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    mój ulubiony
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam domowy chlebek.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !