Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto gruszkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 100 g
upieczony kruchy spód ciasta 1 szt
gruszki 7 szt
ciasto kruche 300 g
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto gruszkowe

Gruszki umyć, osączyć, z każdej wyciąć plaster z gniazdem nasiennym grubości około 2 cm. Z plastrów z gniazdami nasiennymi zetrzeć miąższ na tarce i przesmażyć z 70 g cukru. Otrzymany przecier rozsmarować na upieczonym spodzie. Na wierzchu ułożyć połówki gruszek wypukłościami do góry, ponacinać je nożem i posypać resztą cukru. Placek przykryć rozwałkowanym surowym ciastem i piec 30 minut w temp.180 stop. Posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak