Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem jajeczno-owocowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
jajko 2 szt
cukier 3 łyżki
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem jajeczno-owocowy

Białka oddzielić od żółtek. Żelatynę wymieszać kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstawić na kilka minut, następnie ogrzewać na małym ogniu, mieszając. Gdy zawrze odstawić, ostudzić. Banany obrać ze skórki, pokroić w kawałki, dodać połowę cukru, żółtka, zmiksować. Z białek ubić pianę na sztywno, dodając resztę cukru. Ubijając dalej połączyć ze zmiksowanymi składnikami i żelatyną. Ubijać jeszcze przez chwilę. Krem przełożyć do kompotierek i schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak