Sposób przygotowania

1. Ziemniaki gotujemy na miękko.

2. Cebulkę myjemy, obieramy i kroimy na drobne kwadraciki, podsmażamy na oleju.

3. Kiełbasę kroimy w kwadraciki i smażymy z cebulką. Doprawiamy do smaku.

4. gotowane ziemniaczki kroimy w plasterki i polewamy sokiem pomidorowym, delikatnie mieszamy.

5. czosnek przeciskamy przez praskę. I dodajemy do ziemniaczków.

6. Paprykę i ogórki kiszone kroimy w kosteczkę.

7. Naczynie żaroodporne delikatnie smarujemy tłuszczem, na dnie układamy ziemniaczki, na nie kładziemy kiełbaskę z cebulką i pokrojone warzywa wraz z kukurydzą. Przyprawy sypiemy na wierch.

8. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 ok 30 minut następnie posypujemy żółtym serem i pieczemy aż do rozpuszczenia sera.

SMACZNEGO :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !