Sposób przygotowania

żelatynę rozpuszczamy w letniej wodzie, szklankę dopełniamy gorącą wodą,
galaretki (najlepiej w różnych kolorach) rozpuszczamy w 3 naczyniach wg przepisu na popakowaniu
tężejącą żelatynę łączymy z serkami, jajkami, miękkim masłem, cukrem i cukrem waniliowym i dokładnie ucieramy. masę dzielimy na 3 części
tortownicę wykładamy herbatnikami, na to wykładamy 1 część masy serowej, na niej układamy ananasy, zalewamy tężejącą galaretką, wkładamy do lodówki, gry galaretka stężeje, układamy 2 część masy, brzoskwinie, zalewamy galaretką, wkładamy do lodówki, gdy galaretka stężeje, wkładamy 3 część masy serowej, układamy na niej plasterki bananów i zalewamy 3 galaretką

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !