Sposób przygotowania

Pieczywo (chleb lub bułkę pszenną), kroimy na cienkie kawałki, które smarujemy czerwonym pesto zmieszanym z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Zapiekamy na grillu lub w piekarniku z obu stron, aż będzie chrupiące. W czasie, gdy pieczywo się piecze, dokładnie myjemy cukinię, wydrążamy miękki miąższ, kroimy wzdłuż na kilka części, a następnie na cieniutkie plasterki. Dodajemy trochę posiekanej bazylii, doprawiamy solą, pieprzem i olejem arganowym. Na ciepłe pieczywo nakładamy cukinię, dekorujemy całymi listkami bazylii i od razu podajemy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ciekawe :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetna wariacja bruschettowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    wyśmienite danie :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !