Sposób przygotowania

1. Piersi z kurczaka kroimy w szerokie ale płaskie plastry tak aby wyszły ok 4 kawałki, przyprawiamy do smaku.

2. Pieczarki myjemy i obieramy, kroimy w kawałki, cebulkę siekamy i wszystko razem podsmażamy na patelni, doprawiamy do smaku.

3. Ciasto francuskie rozwałkujemy i kroimy na 4 płaty, przy krawędziach przycinamy tak aby powstały paski.

4. Na środku kładziemy pierś z kurczaka, pieczarki z cebulką i odrobinę żółtego sera i boczek.

5. Płaty zawijamy tak aby z pasków zapleść warkocz.

6. Oddzielamy białko od żółtka, białko roztrzepujemy i smarujemy nim ciasto francuskie.

7. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy ok 25-30minut.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    zdecydowanie moje smaki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    fajny ten kurczak
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !