Przepis i sposób przygotowania na: piegowata babka piaskowa
formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą, pieczemy 45-60 min w piekarniku nagrzanym do 175 stopni
mąka pszenna | 200 g |
mąka ziemniaczana | 200 g |
margaryna | 250 g |
cukier | 200 g |
jajko | 4 sztuki |
mak | 200 g |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
mleko | 1/3 szklanki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
kiejek migdałowydo smaku | |
tłuszcz do formy | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 30 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: