Sposób przygotowania

Dojrzałe odszypułkowane owoce czarnego bzu umyć i ugotować do momentu aż zauważymy że się rozpadną i puszczą sok , mieszając co chwila i po chwili musimy przetrzeć przez sito oddzielając pestki , musimy przełożyć to do garnka i dodać obrane i drobno pokrojone jabłka , a najlepiej aby były starte na tartce wtedy szybciej się puszczą sok i się rozgotują , mieszamy cały czas dodając cukier i w tym momencie podczas mieszania powinna masa zgęstnieć . Taką masę jako deser możemy wyłożyć na wafle dekoracyjnie , albo po prostu przełożyć do słoików i zawekować .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    świetne
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    polecam..
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    polecam..
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    gdzie można kupić takie wafle? bardzo mi się podobają :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    natalia.doradca

    Ciekawie wykonane:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pola5

    Ciekawa marmolada i na pewno bardzo zdrowa bo z czarnym bzem.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !