Sposób przygotowania

Pomoc malaksera jest w tym daniu nieoceniona. Ziemniaki obieramy i rozdrabniamy(średnia tarka), dodajemy cebulę, mąkę, jajko i doprawiamy. Formę do zapiekania natłuszczamy, wysypujemy bułką tartą, wylewamy masę ziemniaczaną.
Zapiekamy w temperaturze 160 stopni przez ok 30 minut. W tym czasie pomidora i mozzarellę kroimy w plastry. Wykładamy na ziemniaki i zapiekamy jeszcze ok 10 minut. Nam najbardziej smakuje z pieczonymi warzywami, albo sałatą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo apetycznie wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    smaczne jedzonko :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !