Sposób przygotowania

6 umytych i osuszonych pieczarek pokroić w drobną kostkę. 8 łyżek masy kartoflanej z przepisu na placki http://www.doradcasmaku.pl/przepis/173332/placki-kartoflane-na-wschodnia-nute.html wymieszać z 1 łyżką mąki kartoflanej. Dodać pokrojone pieczarki i doprawić solą i pieprzem kolorowym, dokładnie wymieszać i usmażyć na gorącym oleju 8 placków, które ułożyć na talerzu. Na tłuszczu, który pozostał ze smażenia podsmażyć 2 pieczarki pokrojone w plastry, lekko je posolić, a następnie posypać nimi usmażone placki, można placki udekorować listkiem zielonej pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    lubie placki, a nawet bardzo je lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !