Sposób przygotowania

Mąkę posolić. Drożdże rozpuścić w letniej śmieta-niet dodać do mąki. Składniki zagnieść na gładką masę. Przykryć, odstawić na 30 minut w ciepłe miej-sce do wyrośnięcia. Ciasto ponownie zagnieść Bułkę namoczyć, cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Zieleninę umyć pod bieżącą wodą, odłożyć kilka gałązek do dekoracji, resztę posiekać. Bułkę dokładnie odcisnąć z wody, zagnieść z mielonym mięsem, cebulą, posiekaną zieleniną i jajkiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Kiełbasę obrać ze skórki, otoczyć masą z mięsa j mielonego. Stolnicę posypać mąką, rozwałkować na niej drożdżowe ciasto na I prostokąt o wymiarach | 28 x 32 cm. Kiełbasę zawinąć w ciasto. Z reszty ciasta | uformować bułeczki. Rogal z kiełbasą i bu-1 \' łeczki przełożyć na blachę | j posypaną mąką, odstawić i j w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut. Piec 30 minut w temperaturze 200°C. Udekorować zieleniną.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !