Sposób przygotowania

1. Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach.

2. Purre z dyni połączyć z ziemniakami i serkiem. Wszystko miażdżymy praską, dodajemy tarty parmezan.

3. Z białek ubijamy pianę dodając szczyptę soli. Żółtko ubijamy osobno i wszystko razem łączymy.

4. Całość wyłożyć na blat i stopniowo zagniatać dodając mąki. Szybko zagniatać.

5. Formujemy długie wałeczki, delikatnie spłaszczamy i wycinamy z nich kawałeczki na kopytka.
Gotujemy 3-4 minuty w osolonym wrzątku.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super...jest sezon dyniowy..
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    z dynią jeszcze nie jadłam
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    takich nie jadłam:) ciekawa alternatywa :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    jaka fajna propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo lubię takie kopytkowe połączenia. Zmieniają one nie tylko smak, ale również kolor kopytek.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    musze wyprobowac!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    zuper pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    super, ;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Kopytka rewelacyjne w każdej postaci :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !