Sposób przygotowania

1. W jednej miseczce wymieszać, mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon oraz imbir.

2. W drugiej miseczce zmieszać szklankę drobno zmielonego miąższu z dyni, 16 tabletek słodziku, 1/3 szklankę rozpuszczonego masła, jajko, cukier waniliowy oraz żurawinę. Można zmiksować wtedy szybciej uzyskamy jednolitą masę. Trzeba dokładnie uważać aby tabletki słodzika się rozpuściły. Jeśli komuś nie zależy na wartości kalorycznej może zamiast tego wsypać ok 1/2 szklanki cukru.

3. Dodajemy jedno do drugiego i mieszamy.

4. Blaszkę do pieczenia smarujemy margaryną albo olejem i wykładamy na nią ciasto, piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni całość pieczemy ok 35-40 minut. Całość kroimy w kwadraciki albo prostokąty, możemy posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Super pomysł na dynię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    bardzo ciekawy przepis, lubie imbir w ciastach ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    bardzo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    wyglądają smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piter 31

    Fajne ciasteczka.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    super ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !