Sposób przygotowania

1. Grzybki myjemy i czyścimy. Wkładamy do garnka zalewamy odrobiną wody dodając kilka łyżek octu i odrobinę soli. W ten sposób grzybki nie będą czarnieć. Gotujemy. Gdy grzybki będą się gotować zbieramy z powierzchni wody ewentualną pianę i nieczystości.
Gdy opadną na dno garnka (po ok 17minutach) możemy wyłączyć i przecedzić je na sitku.

2. Przygotowujemy słoiczki. Do każdego słoiczka dodajemy trochę cebulki pokrojonej w piórka, listek liścia laurowego i z 2-3 ziarenka ziela angielskiego.

3. Z 4szklanek wody, 1 szklanki octu, łyżki soli i szklanki cukru zagotowujemy zalewę.

4. Grzyby wkładamy do słoiczków na 3/4 ich wysokości i zalewamy gorącą zalewa tak by całkowicie zakryła grzybki. Szczelnie zakręcamy.

5. Grzybki pasteryzujemy ok 15-30minut od czasu zagotowania.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Idealna przystawka do wszystkiego:) Uwielbiam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    z podobnych proporcji robię wychodzą świetne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne grzybki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo takie lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    świetny zapas na zimę
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    choćby parę ze słoiczka poproszę....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    nie jadłam takich jeszcze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !