Sposób przygotowania

Gruszki obrać pozbawić gniazdek nasiennych a następnie ugotować w dwóch szklankach wody z łyżka cukru. Osuszyć i ułożyć w miseczkach. Krem: z mleka odlać 3 łyżki i rozprowadzić nimi mąkę. Resztę mleka zagotować mieszając wlać mleko z mąką rozrobione i zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, wlać trochę mleka gorącego, dodać żółtka do reszty gorącego mleka ciągle mieszając potrzymać na słabym ogniu przez chwilę nie dopuszczając do wrzenia. Gdy krem zrobi się gęsty, wstawić garnek do zimnej wody i mieszając ostudzić krem, a następnie zalać nim gruszki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    muszą być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !