Sposób przygotowania

BISZKOPT;białka ubić dodać cukier,żółtka i proszek ubijać aż składniki się połączą mąki wymieszać dodać do ciasta delikatnie wymieszać łyżką wylać na tortownicę i upiec wystudzić przekroić na trzy placki.MASA;jajka sparzyć we wrzątku jakieś 10 sekund wybić żółtka do miski dodać masło i ubijać do białości dodać cukier kwasek i olejek ubijać aż masa będzie błyszcząca oddzielić 1/3 masy i dodać do niej kakao wymieszać.WYKONANIE;galaretkę przygotować w/g opakowania dodać tylko trochę mniej wody .Na pierwszy placek położyć połowę masy ciemnej na niej ułożyć połówki gruszek zalać tężejącą galaretką przycisnąć drugim plackiem wstawić do lodówki następnie biała masa i trzeci placek posmarować resztą kremu ozdobić gruszkami i kolorowymi groszkami

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Oj skusiłabym się.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !