Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Pstrągi sprawić, umyć i skropić sokiem z cytryny. Każdego zrolować i spiąć wykałaczką. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w słupki i ugotować około pół litra wywaru dodając ziele angielskie i liść laurowy. Doprawić solą, cukrem i pieprzem. Do wrzącego wywaru włożyć przygotowane roladki i gotować na wolnym ogniu około 30 min. Pod koniec gotowania dolać wino i żelatynę - doprowadzić do wrzenia.
Rybę przełożyć do salaterki, obłożyć kawałkami warzyw i zalać gęstniejącym wywarem,. Odstawić do stężenia. Przed podaniem udekorować zieloną pietruszką i plastrami cytryny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne uwielbiam ryby
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne uwielbiam ryby
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    to dziwne ale jeszcze nigdy nie jadłam pstrąga.chyba trzeba to zmienic?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !