Sposób przygotowania

Ugotować na sypko kasze gryczaną, pociąć na kawałeczki białą część pora i zeszklić ją na oleju, ciągle mieszając. Wymieszać z ugotowaną kaszą. Do tego dodać pęczek posiekanej natki, ser pleśniowy i twaróg. Wymieszać.
Do masy wbić 2 jaja. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wilgotnymi rękami nabierać porcje masy. Formować owalne kotleciki, lekko je spłaszczać dłonią. Następnie panierować w płatkach owsianych. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    cieszę się że się podoba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !