Sposób przygotowania

Rodzynki po namoczeniu odsączamy. Piętki cykorii odkrajamy, rozdzielamy liście. Wybieramy kilkanaście największych i dokładnie myjemy. Mięso smażymy przez 15 minut na patelni z obu stron. Kroimy w 1- centymetrowa kostkę. Mieszamy z rodzynkami i serkiem. Szczypiorek po umyciu siekamy. W celu przygotowania sosu mieszamy ocet winny, olej i szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym talerzu rozkładamy po 4 liście cykorii, wypełniamy je nadzieniem i polewamy sosem.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie i prosto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !