Sposób przygotowania

Mleko miksujemy z 2 jajkami, dodajemy tyle mąki, aby powstało gładkie, ale nie za rzadkie ciasto. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy cienkie naleśniki. Cebulę obieramy, kroimy w średnią kostkę, lekko przesmażamy, studzimy. Ziemniaki mielimy wraz z przesmażoną cebulą. Farsz doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Farsz kladziemy na naleśniki, zwijamy krokiety. Panierujemy je w roztrzepanym z wodą jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    No tak, oczywiście to przepis na krokiety z samymi ziemniakami. Z ziemniakami i serem jeszcze zamieszczę :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !