Sposób przygotowania

Mąkę przesypać na stolnicę. Następnie dodać do tego margarynę. Posiekać razem nożem, dodać do tego śmietanę i zagnieść dość luźne ciasto. Włożyć do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu rozwałkować, wycinać trójkąty o niedużej podstawie i 2 większych bokach. Dać na to powidła i zwinąć zaczynając od podstawy i zwijać. Wyłożyć na brytfannie i piec ok. 25 minut w 180 st. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Super przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    lubię takie rurki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !