Sposób przygotowania

Warzywa ścieramy na grubej tarce lub kroimy w kostkę/pól plasterki. Gotujemy je w bulionie. Żółtka, śmietanę (2 łyżki) i mąkę (1 1/2 łyżka) mieszamy by powstała jednolita masa i przelewamy przez widelec do zupy, stale mieszając. Zagotowujemy, zaprawiamy pozostałą mąką wymieszaną ze śmietaną. Doprawiamy do smaku. Podajemy z natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pomysłowe! wykorzystam...dotąd gotowałam tylko na rosołku lane kluski :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !