Sposób przygotowania

1. Skrzydełka dokładnie umyć i zwrócić uwagę czy nie zostały na nich żadne piórka bądź ich ostatki. Wrzucić do garnka, zalać wodą dodać 3-4 listki laurowe oraz z 4-5 kuleczek ziela angielskiego, doprawić odrobiną kucharka, zagotować.

2. Marchew i pietruszkę umyć i pokroić w paski, por i seler umyć i pokroić w kosteczkę. Wrzucić gdy skrzydełka będą się gotować. Gotować jeszcze ok 45 minut.

3. Makaron ugotować wg przepisu.

4. Wyjąć skrzydełka z zupki i obrać z nich mięsko. Mięsko wrzucamy z powrotem do zupki. Doprawiamy pieprzem, solą i jeśli jest potrzeba jeszcze odrobiną kucharka. Natkę pietruszki rozdrabniamy i oprószamy nalaną już do talerzyka zupkę.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    mój ulubiony :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny rosołek na zimne dni
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny rosołek
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    podstawa to dobrze go doprawić
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    mój niedzielny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !