Sposób przygotowania

Budyń gotujemy na gęsto i schładzamy.Białka jajek ubijamy,dodajemy cukier,żółtka,mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy. Na koniec dajemy rotopioną,chłodną margarynę. Ciasto wylewamy na blachę,na ciasto łyżką kładziemy budyń. Posypujemy kruszonką,pieczemu ok.40 minut w 180 stopni. Pyszne! Kruszonka: mąka,margaryna,cukier,cukier waniliowy-wszystko ucieramy,proporcje dajemy na \"oko\". POLECAM!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    smaczne:-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Zdjęcia przedstawiają wersję z budyniem malinowym :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jeszcze takiego ciacha nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !