Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier orzechowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 2 łyżki
mleko 10 łyżek
orzechy posiekane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier orzechowy

Cukier puder powoli wsypywać do ciepłego mleka,dokładnie wymieszać na jednolitą masę,dodać drobno posiekane orzechy i znowu wymieszać. Lukrem wysmarować ciasto:) doskonale pasuje do makowcy i mazurków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.12.2012 11:18
mniam
Anna152 05.09.2012 14:08
robi,ę podobny
Gosia20 06.06.2012 17:06
mmm pycha
dianix 12.01.2012 21:31
i do ciasta;p
dianix 12.01.2012 21:31
i do ciasta;p
gosia561 12.11.2011 13:28
pycha
Justyna Jussstiii 16.10.2011 11:19
gorąco polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak