Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z rabarbaru z dodatkiem suszonych fig

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

surowe figi 25 dag
sherry 250 ml
cukier 1 kg
rabarbar 70 (czerwony)

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z rabarbaru z dodatkiem suszonych fig

Figi pokroić wymieszać z kandyzowanymi skórkami cytryny. Zalać sherry odstawić na 2-3 godziny. Rabarbar pokroić, wymieszać z figami i cukrem. Gotować ok. 4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak