Sposób przygotowania

Makaron razowy gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy .
Bakłażana myjemy suszymy i kroimy w plasterki .solimy i odstawiamy na 20 min . Płuczemy w wodzie ,suszymy papierowym ręcznikiem .Robimy to żeby pozbyć się goryczki . Następnie smażymy na patelni teflonowej lub grillowej z obu stron .Tniemy na mniejsze kawałki . Poledwiczkę tniemy na kawałki polewamy sosem sojowym i dodajemy wycisnięty czosnek macerujemy ok 15 min . Następnie smażymy ja w woku .Dodajemy pokrojoną marchewke i cebule w piórkach .Smażymy . Dodajemy ugotowany makaron ,posiekaną natkę i pokrojoną paprykę .Na koniec dodajemy bakłazana .Mieszamy Doprawiamy sosem chili słodkim . Podajemy na gorąco.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Można doprawić pieprzem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Prezentuje się bardzo apetycznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    fajowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    ładnie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    muszę wypróbować,wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !