Sposób przygotowania

1. Mąkę wymieszaj z jajkiem i kefirem. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 20 min. W tym czasie obierz marchewki, ugotuj w lekko posolonej wodzie. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek w cienkie plasterki.
2. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, lekko zrumień na nim cebulę i czosnek. odstaw do wystudzenia.
3. Marchewki pokrój w ukośne plasterki. Ciasto połącz z cebulą i czosnkiem. Przypraw solą i pieprzem. Zanurzaj w nim paski marchewki, następnie układaj je na patelni z rozgrzanym olejem. Smaż na rumiano. Podawaj np z bulionem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pycia9

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    fajny pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    jakie fajne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !