Sposób przygotowania

Bakłażana myjemy suszymy i kroimy w plasterki .solimy i odstawiamy na 20 min . Płuczemy w wodzie ,suszymy papierowym ręcznikiem .Robimy to żeby pozbyć się goryczki . Następnie smażymy na patelni teflonowej lub grillowej z obu stron.W garnku w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej gotujemy mięso .Gdy bedzie miękkie kroimy je na kawałki i podsmażamy na maśle .Mięsko nakładamy na plaster bakłażana i zawijamy .dekorujemy kawałkiem marynowanej papryki .Doprawiamy sosem sojowym

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Ozdabiamy koperkiem
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !