Sposób przygotowania

Umyte grzyby moczymy w czterech szklankach zimnej przegotowanej wody,następnie je gotujemy kroimy w paski i wkładamy z powrotem do wywaru.W rondlu rozgrzewamy tłuszcz wsypujemy kaszę i klika minut smażymy cały czas mieszając i pilnując by się nie przypaliła tylko lekko zbrązowiała.Dodajemy grzyby razem z wywarem,kostkę grzybową i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 25 min.Przed końcem gotowania mieszamy z koperkiem.Taka kasza na drugi dzień odgrzewana jest jeszcze lepsza.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka, lubie kasze gryczana
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    uwielbiam kaszę gryczaną

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !