Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, włożyć do rondla, podlać odrobiną wody i rozgotować pod przykryciem. Dodać cukier, mielony cynamon i wymieszać. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i bardzo dokładnie posiekać nożem. Następnie wsypać kakao, cukier puder, wlać żółtko i zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm, wykleić foremki babeczek, ułożyć na blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 15 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremek, napełnić musem z jabłek, ozdobić według uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    pyszniutkie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Prezentują się wspaniale!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wyjątkowo kuszące
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    świetnie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !