Sposób przygotowania

Żelatynę zalej 200 ml zimnej wody. Gdy napęcznieje, rozgrzej ją do wrzenia . Dodaj 50 g cukru, sok z cytryny i 200 g jeżyn. wymieszaj i rozdziel masę do ok. 6 pucharków. Odstaw w chłodne miejsce, by galaretka zastygła.
Krem śmietankowy: 200 ml kremówki ubij z cukrem waniliowym. Zmiksowane jeżyny (100 gram) wymieszaj z kwaśną śmietaną i ubitą kremówką. Rozłóż na galaretce w pucharkach. Ponownie wstaw do lodówki, aby masa stężała.
Krem budyniowy; Z mleka, 30 g cukru i budyniu waniliowego ugotuj gęsty krem i, mieszając, schładzaj. Kremówkę ubij i wymieszaj ze schłodzonym budyniem. Krem rozłóż na warstwie śmietanowej. Udekoruj jeżynami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !