Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente- polewamy zimną wodą, odcedzamy i rozkładamy oddzielnie.
Pieczarki kroimy i podsmażamy na łyżce masła- przyprawiamy Kucharkiem, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Ser kroimy drobno i mieszamy z pieczarkami- farszem napełniamy makaronowe muszle.
Układamy je w naczyniu żaroodpornym.
Rozpuszczamy 3 łyżki masła- dodajemy 2 łyżki mąki- chwilkę podsmażamy- dodajemy mleko, kostkę rosołową, pieprz i czosnek granulowany- mieszamy aż powstanie jednolity, gęsty sos.
Zalewamy sosem muszle- posypujemy startym serem i posiekaną pietruszką- zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 15-20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Smakowite jedzonko,lubię takie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    wow...pycha:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    przepyszny jest taki makaron !
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    super wyglądaja a jeszcze lepiej smakują :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    pycha...
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    apetyczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !