Sposób przygotowania

Całe jajka miksujemy z cukrem na puszystą białą masę ok 10 min, dodajemy mąkę - można przesianą, i proszek do pieczenia chwile miksujemy aż składniki się połączą. Dodajemy aromat parę kropelek.
Tortownice o średnicy 24 cm smarujemy margaryną wylewamy ciasto. I stawiamy do nagrzanego piekarnika na 160 stopni. pieczemy ok 30 minut.
Sprawdzić patyczkiem czy się upiekło.

Ps ciasto lubi się przypalać wiec czasem już po 20 minutach jest upieczone. Wyłączmy wtedy piekarnik i zostawmy na trochę w otwartym piekarniku ciasto.

Galaretkę zalewamy 800ml cieplej wody, mieszamy i studzimy aż troszkę stężeje. Wylewamy trochę na ciasto, dajemy owoce i wylewamy resztę galaretki. Schładzamy ok godziny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !