Sposób przygotowania

Krok 1 / 7

Mięso przed pokrojeniem w plastry (grubości ok. 2 cm) opłukać i osuszyć. Związać każdy kawałek bawełnianą nicią, aby uformować w miarę ładne krążki.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    rzadko robię cielęcinę.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to musi by? smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wielu przepisów nie widziałem na polędwicę cielęcą, także ten jak najbardziej powinien zostać wyróżniony, szczególnie, że jest ładnie udokumentowany. Mam pytanie w którym momencie zdejmujemy nitki z medalionów. Po usmażeniu już kształt będzie zachowany i możemy ich się pozbyć czy dopiero przed jedzeniem?
  • 1
    original
    Opublikowano

    borgia

    Oj... nie napisałam tego. Po usmażeniu rzeczywiście zachowa swoją formę i wtedy najlepiej. Tutaj niestety zrobiłam to tuż przed podaniem i łatwo (w sensie czysto) nie było. Rzadko miewam cielęcinę, ale tu mi się udało posiąść w większej ilości na zasadzie zabawy w rzeźnika. Czyli dzielenia półtuszy cielęcej. Zdobywa się jednak fantastyczne doświadczenie poznając przy okazji - gdzie co leży. Nie mówiąc o tych częściach mięsa, o które w sklepach trudno.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jak ja dawno nie jadłam cielęciny...........................
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Smakowite danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !