Sposób przygotowania

1. Skrzydełka oczyścić i wrzucić do garnka. Zalać wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy i przyprawić Kucharkiem. Zagotować

2. Dodać seler, por, marchewkę i pietruszkę. Gotować ok 20 minut.

3. Dodać fasolkę zieloną i żółtą. i ponownie gotować ok 20minut

4. Dodać kalafiorka, brukselkę i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Gotować do miękkości. Pod koniec doprawić pieprzem i solą, dodać natkę pietruszki.

5. Skrzydełka wyciągnąć, obrać z mięsa i wrzucić mięso do zupki. Jeśli ktoś lubi można zaprawić śmietaną.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    uwielbiam zupę jarzynową
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo lubię taką zupkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    robię podobna na skrzydełkach
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Dobra, domowa zupka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !