Sposób przygotowania

Biszkopt:
4 jajka
0,5 szklanki cukru
0,5 szklanki mąki pszennej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Białka ubijamy, dodając do nich cukier oraz stopniowo po 1 żółtku. mąke mieszamy z proszkiem do pieczenia, a nastepnie dodajemy do ubitych jajek i mieszamy za pomocą łyżki. Mase wlewamy do posmarowanej margaryną brytfanki i pieczemy przez pół godziny w temp 170 stopni.
Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy przestudzoną żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklance wrzątku - gotową śmietankę wylewamy na upieczony biszkopt i wkładamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie układamy na cieśćie świeże maliny, całość zalewamy galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wszystko co najlepsze w jednym kawałku :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    mm uwielbiam..
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    zjadłbym takie ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam takie ciasta :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MONIKA62

    super
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    wspaniałe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !