Sposób przygotowania

porcje umyć ,zalać wodą.cebulę na ćwiartki i wbić w nie gożdziki i dodać do mięsa razem z listkiem laurowym,zielem pieprzem i szczyptą soli.zagotować zszumować i gotować na małym ogniu do miękkości.następnie mięso wyjąć ,ostudzić i oddzielić od kości i pokroić w kostkę.ziemniaki i marchewkę kroimy w kostkę. rosół przecedzamy gotujemy .jak się zagotuje dodajemy marchew i ziemniaki a po 10-15 minutach brukselkę ,fasolkę ,groszek i podzielony na różyczki umyty kalafior.gotujemy do miękkości dodajemy rozdrobnione mięso przed podaniem spróbować i ewentualnie doprawić.

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetna
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    świetna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    lubię taką
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    moja ulubiona
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    tradycyjna ma jednak w sobie to coś

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !