Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Wyżej podana waga warzyw to waga ilościowa już po obraniu, po skrojeniu, dlatego warto mieć przygotowane nieco więcej warzyw. N a poczatku należy wszystkie warzywa skroić. kapuste szatkujemy, paprykę kroimy w paseczki, cebule w kostkę, a marchewkę ucieramy na grubych oczkach. Do kapusty dodajemy 2 łyżki soli, do cebuli jedną - mieszamy i odstawiamy na 2 godziny, po tym czasie należy je odcisnąć.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    takie zakonserwowane na zimę warzywka w postacji surówki warto mieć w swoim domu. Obiad podany z taką surówką smakuje wyśmienicie. Do tego dokładny, szczegółowy opis.
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    a ja właśnie dziś jadłam tą sałatkę do obiadu, bo nie miałam czasu na świeżą surówkę :) Było szybko i smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !