Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z likierem i mlekiem. Dodajemy masło gdy masa będzie gładka i miksujemy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę, żółtka ucieramy. Następnie dodajemy żółtka i połowę piany z białek do masy czekoladowej. Ubijamy kremówkę i łączymy ją z musem. Pod koniec całość delikatnie mieszamy z resztą piany z białek. Gotowy mus przekładamy do małych miseczek. Przykrywamy folia spożywczą i wstawiamy na parę godzin do lodówki. Przed podaniem dekorujemy listkami mięty.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    mmmmmniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Wszystko co ma związek z czekoladą jest dla mnie pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !