Sposób przygotowania

Umyte pieczarki kroję na pół i dalej na plasterki. Cebulę kroję w większą kostkę.
Na oliwie podsmażam cebulę, następnie dodaję pieczarki i duszę wraz z solą i pieprzem.
Wyjmuję połowę pieczarek z cebulą, do reszty dolewam 1 litr wody i gotuję ok. 10 minut.

Blenduję zupę na gładki krem, wrzucam wcześniej odłożone pieczarki, wlewam słodką śmietanę i wrzucam makaron (można go ugotować osobno, ale ja preferuję w zupie).

Podaję krem na gorąco udekorowany natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale apetyczna!
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale apetyczna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ja pieczarkowej z makaronem nie bardzo, wolę bez niczego, choć mój mężuś tylko z makaronikiem - nitki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !