Sposób przygotowania

2 jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych, rozgotować w 3 szklankach wody i przetrzeć przez sito. Do musu dodać skórkę cytrynową, szczyptę soli, cukier, cukier waniliowy i cynamon. Budyń rozprowadzić zimnym mlekiem, wlać do gorącego musu jabłkowego i mieszając, chwilę gotować. Pozostałe jabłka obrać, zetrzeć na tarce z małymi otworami i dodać do zupy. Zdjąć z ognia i połączyć ze śmietanką. Jeśli zupa jest za gęsta, rozrzedzić mlekiem. Podawać letnią lub zimną z biszkoptami.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    świetna nazwa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Fajna nazwa tej zupy.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Nabrałam ochoty na tę zupkę zaraz idę do kuchni gotować
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    co ma do tego ogrodnik?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Jabłkowa zupka - jeszcze makaron z nalesników do tego
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    super...bardzo mi sie podoba:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    super pomysł;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    fajna nazwa
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    nie przepadam za cynamonem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    robię podobną i bardzo lubię - jak dla mnie musi być dużo cynamonu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !