Sposób przygotowania

Rozpuść masło, dosyp kaszę i mieszaj do przyrumienienia. Upraż płatki migdałowe.
Do drugiego rondelka wlej 150 ml wody i tyle samo mleka. dodaj cukier i gotuj, aż do zmniejszenia objętości do połowy. Dosyp uprażoną kaszę i gotuj, aż do chwili, gdy cała masa będzie odchodziła od ścianek. Dodaj migdały, obrane pistacje. Schłódź.
Masę rozłóż na natłuszczonej folii i nadaj jej kształt prostokąta o wysokości 2,5 cm. Chałwę pokrój na kwadraciki, przypraw.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajana
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !