Sposób przygotowania

1. Jeśli mamy świeże zioła, dokładnie je opłukać i drobno posiekać. Możemy używać też suszonych.

2. Zioła połączyć z olejem i musztardą przyprawić pieprzem i solą do smaku.

3. Umyte i osuszone mięso wysmarować przygotowanymi ziołami i odstawić na kilka godzin (najlepiej zrobić to dzień wcześniej i pozostawić na całą noc - mięsko wtedy dobrze przechodzi ziołami).

4. Gotowe mięsko ułożyć w żaroodpornym naczyniu i piec w piekarniku rozgrzanym do 180-190 stopni przez ok 80-100minut (w zależności od wielkości mięska). Aby nie było suche od czasu do czasu podlewaj pieczeń sosem, który spływa do naczynia. Im większe mięsko tym wolniej wysycha. Dlatego warto robić większą porcję.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pycia9

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Pieczeń wspaniała :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !