Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z 3 żółtkami, dodajemy 2 łyżki parmezanu, 2 łyżki śmietany i mąkę. Smażymy na natłuszczonej patelni omlet i zsuwamy na talerz posypany resztą parmezanu. Drobno pokrojoną szynkę mieszamy z żółtkiem i 3 łyżkami kwaśnej śmietany. Masa ta smarujemy powierzchnię omletu. Całość zwijamy w rulonik i kroimy na plasterki grubości ok 2 cm. Podajemy np z sałatka z pomidorów

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    brzmi ciekawie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super na kolację
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetny pomysł :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !